International English Language Testing System

International English Language Testing System je međunarodni standardizovani test poznavanja engleskog jezika. Postoje dve verzije IELTS-a: Akademska verzija i Opšta verzija. Prihvaćen je u većini australijskih, britanskih, američkih, kanadskih, irskih, novozelandskih, južnoafričkih akademskih institucija, i raznim profesionalnim organizacijama. Da bi se položio test nije potreban minimalni rezultat. IELTS rezultat ili Izveštaj testa se izdaje svim kandidatima sa rezultatom od 1 (bez znanja) do 9 (stručno znanje) i svaka institucija postavlja različiti prag. Institucijama se savetuje da ne uzimaju u razmatranje izveštaj stariji od dve godine, osim ako korisnik ne dokaže da je radio na održavanju nivoa.

The Test Of English as a Foreign Language

The Test Of English as a Foreign Language procenjuje sposobnost pojedinca da koristi i razume engleski u akademskom okruženju kome to nije maternji jezik a želi da studira na američkim univerzitetima. TOEFL rezultat je validan dve godine i minimalni TOEFL iBT rezultati se kreću od 61 (Bowling Green State University) do 100 (MIT, Columbia, Harvard).

Business English Certificates

Business English Certificates ocenjuje jezičke veštine za rad na engleskom jeziku u poslovnom okruženju i odgovara kako profesionalcima koji koriste engleski na radnom mestu tako i studentima poslovnog engleskog. BEC je priznat širom sveta od strane poslodavaca i obrazovnih ustanova.

TOP