Naša priča

Master centre

Misija i vizija

Učenje i igra dva su lica iste medalje. Ovo je nepogrešivo pravilo kada dete treba da uči. I što mlađi počnemo da se igramo, ranije spoznamo jezik koji nam danas otvara sva vrata.

Naša škola počela je sa radom 2009. godine i od tada piše neke divne priče, uspehe koje smo mogli samo da sanjamo zajedno i težimo ka njima, piše lepa prijateljstva i ljubavi.

Sa prozora škole gledamo na najlepša zdanja u Kragujevcu: Gimnaziju, Pozorište i Crkvu i u njima sažimamo svoju misiju i viziju. U Masteru verujemo da su mladi, pametni ljudi koji duboko veruju u sebe osnova svakog društva, a ujedno i najbolja postava za sve predstave koje ih čekaju u životu. Na tom putu naša škola im pomaže da savladaju engleski jezik tako da mogu da ga koriste slobodno i na visokom nivou uvek u životu.

Upoznajte

Naš tim

Jasmina Koprivica

Studirala sam na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde sam diplomirala kao Profesor engleskog jezika 2005. godine. Imala sam posebnu želju za usavršavanjem u oblasti Metodike nastave engleskog jezika, pa s toga dve godine kasnije branim Master rad iz te oblasti na temu „Veština čitanja i problemi koji se javljaju na nivou B1 ispita Cambridge Preliminary i u uzrastu 12-15 godina“.

Kao nastavnica engleskog jezika počela sam da radim već kao apsolvent sa 23 godine i u tom periodu oprobala sam se i u drugim oblastima: prevođenju i turizmu, ali sam brzo shvatila da su prosveta i obrazovanje nešto čime želim da se bavim i u čemu uživam.

2009. godine sam odlučila da otvorim svoj centar za strane jezike, a samo 2 godine kasnije postali smo i zvanični Pripremni centar za Cambridge ispite.

Najviše volim rad sa decom, svih uzrasta, posebno kada rastemo zajedno. Taj kontinuitet u radu i međusobno upoznavanje je neprocenjivo, a naši mnogobrojni uspešni đaci su nam najbolja preporuka.

Jelena Spasić

Kako je engleski jezik oduvek bio poseban za mene, nisam mnogo razmišljala kada je došlo vreme o izboru studija. Osnovne studije sam završila na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu 2016. godine, a dve godine kasnije odbranila i master rad.

Iako rad u nastavi nije bio moj prvi poziv, shvatila sam da je to mesto gde se osećam najispunjenije, ali i gde najviše mogu da radim na sebi i svom napretku. Tako je počelo i moje angažovanje u školi Master Centar, čiji sam deo od 2019. godine. Tu sam spojila želju za radom sa decom – koja su nepresušan izvor energije i znanja, sa radom sa odraslima – koji su tu baš iz razloga da postanu bolji i obrazovaniji.

I sa jednima i drugima delim požrtvovanost i trudim se da im put učenja engleskog jezika bude lak i efikasan. Zajedno pomažemo jedni drugima u ispunjenju ciljeva i postajemo bolja verzija sebe.

Anica Radosavljević Krsmanović

Osnovne studije sam završila na Katedri za engleski jezik i književnost Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu 2007. godine. Usavršavanje sam nastavila na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde sam odbranila doktorsku disertaciju iz oblasti primenjene lingvistike i metodike nastave engleskog jezika 2018. godine. Zaposlena sam na Filološko-umetničkom fakultetu kao docent za užu naučnu oblast Metodika nastave engleskog jezika. Oblasti mog profesionalnog i naučnog interesovanja obuhvataju: individualne razlike učenika (prvenstveno motivaciju za učenje stranih jezika), engleski za specifične svrhe, kao i učenje engleskog jezika na ranom uzrastu. Objavila sam više naučnih radova iz oblasti primenjene livngistike, i učestvovala u organizaciji i realizaciji brojnih seminara namenjenih usavršavanju nastavnika stranih jezika.

Rad u školi stranih jezika Master Centar za mene predstavlja priliku da znanje i veštine koje sam sticala tokom osnovnih i doktorskih studija primenim u praksi, a s druge strane omogućuje mi sticanje neprocenljivog iskustva koje na pravi način dopunjuje moja teorijska znanja. Moj princip nastave zasniva se na uverenju da učenje kroz igru i tematsku nastavu je ne samo najzabavniji, već i najsigurniji put ka sticanju bogatog, primenjivog znanja iz oblasti stranih jezika. Potvrda za to su brojni polaznici Master Centra koji ostvaruju izvanredne rezultate u školskim aktivnostima, na takmičenjima, međunarodnim ispitima, ali i u svakodnevnim komunikativnim situacijama.

Marija Stanković

Moje interesovanje za engleski jezik počelo je kada sam i sama postala đak škole Master Centar 2010. godine. Pored toga što sam u školi imala prilike da položim Cambridge Assessment ispite i steknem najviši nivo-Cambridge Profficiency CERF C2, imala sam priliku da učim od najboljih i tada sam uvidela da je rad u školi nešto što želim.

Sa radom u Master Centru počinjem 2020. i nastavljam da se usavršavam iz oblasti Metodike nastave engleskog jezika, te 2022. polažem ispit Cambridge TKT (Teacher Knowledge Test).

Rad sa polaznicima je ono što me ispunjava i uživam u konstantnom radu na odnosu sa njima, kao i radu na sebi kao predavaču. Ono u čemu najviše uživam je to što, pored sjajnog timskog rada sa mojim koleginicama, na isti način postižem timski rad sa polaznicima. Od igre do učenja, naučili smo da sve može biti zabavno. Radujem se novim iskustvima i prilikama koje ovaj posao donosi.

Marijana Milivojević

Sada vec nekada davno, ljubav  i divljenje prema nastavnici engleskog jezika prouzrokovali su  u meni ogromnu ljubav prema istom i jasnu resenost da postanem nastavnica engleskog jezika. Ljubav prema deci odvela  me je do srednje medicinske skole i toga da steknem poziv medicinske sestre vaspitača, što me nije sprecilo da Osnovne akademske studije završim na Filolosko-umetnickom fakultetu u Kragujevcu, smer Engleski jezik i književnost i nastavim sa prvobitnim ciljem.

Ceo taj put naveo me je na to da 2019. godine postanem deo tima Master centra, centra koji pruža nesebično poverenje i šansu za napredovanjem i stalnim nadograđivanjem znanja u mnogim oblastima, kako svojim polaznicima, tako i nama, nastavnicama.

Pored ljubavi prema deci, rad u timu Master centra naveo me je na svu lepotu i izazove u radu sa odraslima. Stekavši značajno iskustvo u radu sa odraslim individualnim polaznicima i veliko uzivanje u radu sa istim nesebicno, prilagodjavajuci se svakome od njih pojedinacno, doprinoseci savladavanju svih jezickih vestina,  zajednickim snagama pobijamo teoriju da je u bilo kojoj dobikasno’ da  radimo na sebi i malim i velikim koracima ostvarujemo svoje privatne i poslovne ciljeve i snove.

Jelena Zdravković

Rođena sam u Kragujevcu, u kom sam završila osnovnu školu i gimnaziju. Osnovne i Master studije završila sam na Filološkom fakultetu u Beogradu. Po završentku studija dugo sam radila u turizmu, a nakon toga sam se bavila prevodilačkom delatnošću. Moji prevodi naučnih radova se objavljuju kako u domaćim, tako i u prestižnim svetskim medicinskim časopisima. 

Kada sam 2015. godine počela da se bavim prosvetom, shvatila sam da nikada neću poželeti da se bavim drugim poslom. Raditi sa decom i gledati kako izrastaju u obrazovane mlade ljude je neprocenjivo. Uloga učitelja je, ne samo da prenese znanje, već i da u svojim učenicima probudi želju da ga sami stiču i proširuju vidike. To je moguće postići samo ukoliko se učenik oseća prijatno na času. Upravo ta želja da se radi u pozitivnom i podsticajnom okruženju me je dovela u Master Centar. Naš moto je da sa časa i učenici i profesor treba da izađu sa osmehom na licu. To je jedan od razloga uspeha naših polaznika i dugogodišnjeg uspešnog poslovanja škole.